Hlavní obsah

Zbytek mostu v Janově se může každou chvíli zřítit

Právo, znk
Janov

Italští hasiči a policisté ve středu zabránili obyvatelům evakuovaných bytů v ulici Fillak v odnášení věcí z domů, protože pilíř, jenž zůstal stát nad jejích ulicí, se naklání a hrozí, že spadne. Úterní pád mostovky v délce přes sto metrů si vyžádal 42 mrtvých.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Noční záběry z dronu na spadlý dálniční most v JanověVideo: AP

 
Článek

„Hrozí, že se zbytek mostu každou chvílí zřítí,“ napsal deník La Repubblica. Před možností pádu varovali hasiči už v úterý, uvedla agentura ANSA. [celá zpráva]

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Zbytek Morandiho mostu v Janově

Celý most každopádně podstoupí demolici, oznámil už předtím viceministr pro dopravu Edoardo Rixi. „Most je nebezpečný a bude celý shozen,“ řekl podle deníku Il Giornale.

Foto: David Ryneš, Novinky

Zřícený most v Janově

„Most nad městem musí být extrémně bezpečný,“ prohlásil. „Není možné, aby pořádně postavený most takto spadl kvůli blesku nebo bouřce,“ dodal ke spekulacím, že se most zřítil kvůli tomu, že v době pádu zuřila nad městem bouřka a udeřil do něj i blesk. [celá zpráva]

„Problémem do budoucna bude vyřešit provoz v Janově, když budou dálnice a železnice nepoužitelné,“ dodal. Ujistil ale, že vláda bude úzce spolupracovat na řešení s místními úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zřícený most v JanověVideo: Reuters

„Ve chvíli, kdy došlo ke zřícení, projíždělo po mostě 30–35 aut a tři nákladní vozy,“ upřesnil šéf Civilní ochrany Angelo Borrelli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám