Hlavní obsah

Zatopené ulice a zastavená doprava. Berlín pustoší bouře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Zavřené ulice, přerušená tramvajová a autobusová doprava, zpoždění letadel, zatopené suterény, sklepy a garáže. Do německého hlavního města dorazila prudká bouře s lijáky. Intenzivní déšť snížil viditelnost na minimum a v podstatě zastavil dopravu v metropoli, píše server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Bouře s lijákem ochromila Berlín

Článek

Nejvíce ulic bylo kvůli zatopení uzavřeno ve čtvrtích Tiergarten, Moabit, Mitte, Kreuzberg, Tempelhof a Neukölln.

Foto: Kappeler Michael, ČTK

Zaplavená ulice Tiergartenstrasse v Berlíně

Výše vody na ulici Klingelhöferstraße ve čtvrti Tiergarten byla tak vysoká, že zastavila dopravu, informoval tamější dopravně-informační centrum.

Následků prudkých lijáků nebyli ušetřeni ani hasiči. „V několika budovách máme zatopené místnosti,“ napsali berlínští hasiči na Twitter.

Na letištích Tegel a Schönefeld jsou nabírají odlety velká zpoždění. Meteorologové varují, že kromě lijáků má Berlín a Brandenbursko sužovat také silný vítr.

Foto: Kappeler Michael, ČTK

Voda zavřela mnohé berlínské ulice.

V městečku Leinefelde-Worbis v Durynsku zasáhl úder blesku čtyři lid, napsala agentura DPA. Všichni skončili v nemocnici. Podrobnosti o jejich zranění nejsou zatím k dispozici. Blesk zřejmě udeřil v blízkosti všech čtyř lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám