Hlavní obsah

Zástupci Ruska a Gruzie jednali v pražském hotelu o normalizaci vztahů

Právo, Michael Švec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve druhá schůzka zástupců Ruska a Gruzie od války o Jižní Osetii v srpnu 2008 se uskutečnila v pátek v jednom z hotelů v centru Prahy. Náměstek ruského ministra zahraničí Grigorij Karasin a zvláštní představitel gruzínského premiéra pro vztahy s Moskvou Zurab Abašidze jednali spolupráci v dopravě, obchodu a o humanitárních otázkách.

Foto: Profimedia.cz

Grigorij Karasin

Článek

„Budeme hledat sféry, v nichž je možné pokročit, a také řešení jednotlivých problémů. Především jde o humanitární kontakty, obchod a samozřejmě doprava,“ řekl ruské agentuře RIA Novosti před jednáním Karasin.

„Určitý pokrok tady je, tak jej budeme delikátně rozvíjet,“ dodal.

Mluvčí ruského velvyslanectví v Praze Vladimir Fjodorov Právu po jednání řekl, že schůzka „trvala několik hodin, proběhla v pragmatické atmosféře s důrazem na ekonomický a humanitární rozvoj vztahů.“

První schůzka představitelů Ruska a Gruzie proběhla 14. prosince v Ženevě, kde se znesvářené země shodly, že podobná setkání budou probíhat každé dva měsíce. Vztahy mezi Moskvou a Tbilisi se začaly zlehka zlepšovat poté, co loni vyhrála parlamentní volby v Gruzii strana Gruzínské sen premiéra Bidziny Ivanišviliho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám