Hlavní obsah

Západní Slovensko zasáhlo zemětřesení

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

V noci z pondělí na úterý zasáhlo západní část Slovenska zemětřesení o síle 3,4 stupně Richterovy škály. Server zahori.sk uvedl, že epicentrum se nacházelo u osady Tomky. Otřesy bylo cítit například v obcích Šaštín-Stráže, Borský Svätý Jur, Borský Mikuláš, Veľké Leváre, Studienka a ve městě Malacky.

Foto: Profimedia.cz

Seismograf zaznamenal chvění země. Ilustrační foto

Článek

Podle oficiálního záznamu byly otřesy zaznamenány 5. března ve 23:56:58 v hloubce dvou kilometrů. Žádná zranění, ani škody na majetku zatím hlášeny nebyly. Na sociální síti se od půlnoci objevily informace od vystrašených obyvatel, kteří pocítili otřesy. Několik lidí tvrdilo, že chvění bylo natolik silné, že je to vzbudilo a bojí se znovu usnout.

„Odhaduji to na pohyb zemské desky,“ napsal Michal ze Šaštína. „V domě se všechno třáslo, až mě to vzbudilo,“ napsal Peter z obce Borský Svätý Jur. „Třásl se dokonce i televizní přijímač a drnčelo okno. Už asi neusnu,“ napsala Lucia. „Mám pocit, že jsem právě přežil zemětřesení,“ konstatoval Peter z obce Veľké Leváre.

Západní část Slovenska Záhorie leží v seizmicky aktivní oblasti. Západní Karpaty je možné charakterizovat jako oblast se střední úrovní seizmické aktivity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám