Hlavní obsah

Zamrznutí pařížského letiště má na svědomí i stávka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Na pařížském letišti Charlese de Gaulla byly na Štědrý den zrušeny stovky letů kvůli sněhu a námraze. Situaci letiště nezvládalo. Problémem bylo, že došla odmrazovací kapalina, která umožňuje letadel zbavit sněhu a námrazy. Hlavní příčinou vzniklé situace tak byla kromě mrazu stávka v továrně na glykol, uvedla televize SkyNews.

Foto: Julien Muguet , Reuters

Spící cestující na pařížském letišti Charlese de Gaulla

Článek

„Od chvíle kdy letiště v Roissy začalo sloužit, jsem nic takového neviděl," řekl šéf společnosti Aeroports de Paris, která je provozuje. Podle něj množství sněhu a síla mrazů byly výjimečné.

Foto: Julien Muguet , Reuters

Odstraňování sněhu z ranveje na pařížském letišti Charlese de Gaulla

Problémy na letišti bylo postiženo 30 000 lidí. Stovky letů byly zrušeny. Tisíce osob musely přenocovat přímo v hale. Ty o půlnoci navštívil tajemník ministra dopravy Thierry Mariani.

Situaci výrazně zkomplikovalo, že na letišti došel glykol, který se používá k odledování a odmrazováni letadel. Důvodem bylo, že v továrně, kde jej ve Francii vyrábějí, se stávkovalo.

Foto: Julien Muguet , Reuters

Nouzová lehátka pro cestující na pařížském letišti Charlese de Gaulla

Situace se zlepšila poté, co byl glykol letecky přepraven z USA a několik tun odmrazovací kapaliny dovezla také cisterna z Německa.

Ve Francii ale byly i komplikace na železnici. Mnozí lidé museli strávit noci ve vlacích nebo v čekárnách. Na severu muselo přenocovat ve vlaku 40 osob, kterým rozdával červený kříž přikrývky a teplé nápoje. Asi deset tisíc odběratelů se ocitlo bez proudu.

Foto: Julien Muguet , Reuters

Hromada zavazadel ze zrušeného letu na pařížském letišti Charlese de Gaulla

Na Boží hod se situace zhoršila v Belgii, kde napadlo deset až dvacet centimetrů sněhu. Večer na Štědrý den museli uzavřít letiště na Düsseldorfu.

Foto: Julien Muguet , Reuters

Odstraňování sněhu z ranveje na pařížském letišti Charlese de Gaulla

Reklama

Výběr článků

Načítám