Hlavní obsah

Za vše může Meghan, Harry je v jejím vleku, tvrdí odborník na britskou monarchii

Londýn

Současná krize a napětí v britské královské rodině je práce Meghan, Harry je v jejím vleku, řekl v rozhovoru pro server týdeníku Focus Hug Vickers, britský historik se specializací na monarchii. To, že manželka vnuka britské panovnice nebyla na pondělní krizové schůzce na panství Sandringham, považuje historik za „požehnání“.

Foto: Pool, Reuters

Harry a Meghan

Článek

„Odpověď na otázku, kdo může za současnou krizi v britské panovnické rodině, je naprosto jasná. Je to práce Meghan a Harry je v jejím vleku. Kvůli tomu se ocitl uprostřed bouře,“ tvrdí Vickers. Vzhledem ke své profesi úzce spolupracuje s královskou rodinou.

Harryho zná od útlého dětství a nyní se prý nestačí divit, jak se změnil. „V loňském roce jsem se s Harrym několikrát viděl. Vypadá tak nešťastně, tak nepříjemně. Býval člověkem plným života, který nezkazil žádnou legraci. To je ale minulost,“ řekl.

Alžběta II. kývla na Harryho a Meghaninu nezávislost: „Chápu jejich přání žít jako rodina”

Evropa

Meghan, která je v současné době v Kanadě, se schůzky svolané královnou Alžbětou neúčastnila. Podle Vickerse je to ideální situace, aby královna i její syn Charles zjistili, „jak to s Harrym doopravdy je“.

„Aby si s ním promluvili a zjistili, co si myslí a co doopravdy chce. Otázkou je, zda ví, co chce,“ řekl Vickers. Šance na smíření rodiny vzhledem k Meghanině nepřítomnosti jsou velké, věří historik.

Harry a Meghan budou pracovat, vzdají se rolí v královské rodině

Evropa

Princ Harry a jeho žena Meghan minulý týden přes Instagram nečekaně oznámili, že se hodlají vzdát svých rolí v britské královské rodině. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu se prý chtějí stát finančně nezávislými a začnou pracovat. Svůj čas také nadále hodlají trávit částečně ve Velké Británii a částečně v Severní Americe.

Rozhodnutí ostatní členy královské rodiny včetně královny Alžběty II. zaskočilo a u britské veřejnosti si vysloužilo ostrou kritiku. Britská média také spekulovala o tom, že příčinou ohlášeného „odchodu do civilu” můžou být spory mezi Meghan a Harryho bratrem, princem Williamem. To oba princové před pondělní schůzkou rezolutně odmítli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám