Hlavní obsah

Za pádem letadla v Egyptě mohou být teroristé, připustilo Rusko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Důvodem pádu ruského Airbusu A321 v Egyptě předminulou sobotu může být teroristický čin. Uvedl to ruský premiér Dmitrij Medvěděv. Je to vůbec poprvé, kdy nějaký ruský představitel tuto možnost otevřeně připustil.

Foto: Mohamed Abd El Ghany, Reuters

Trosky zříceného airbusu na Sinaji

Článek

„Pravděpodobnost teroristického činu samozřejmě připadá v úvahu jako důvod toho, co se stalo,” řekl podle agentury TASS Medvěděv v rozhovoru pro list Rossijskaja gazeta, který vyjde ve středu.

O terorismu dosud mluvili Američané a Britové. Evropští vyšetřovatelé o víkendu uvedli, že hlasové záznamové zařízení zaznamenalo explozi a datový záznam potvrzuje, že tato exploze nebyla náhodná, tedy že nebyla zapříčiněna žádným  mechanickým selháním letounu. [celá zpráva]

Rusko zastavilo v pátek lety do Egypta a snaží se své občany ze země dostat. [celá zpráva]

Premiér Medvěděv předpokládá, že všichni budou zpět dopraveni během dvou týdnů. Řekl také, že chápe, že není možné lidem kazit vysněnou dovolenou, na kterou se dlouho těšili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry trosek zříceného ruského Airbusu A321Video: Reuters

V Egyptě je nyní asi 50 000 ruských turistů, Rusko je ve velkém přepravuje zpět. Lidé, kteří měli do Egypta teprve odletět, zvolili většinou jiné místo pro dovolenou, nejčastěji Turecko.

Airbus s ruskými turisty se zřítil předminulou sobotu brzy ráno krátce po startu z letiště v egyptském turistickém letovisku Šarm aš-Šajchu. Zemřelo všech 224 lidí na palubě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám