Hlavní obsah

Za nedobrovolné Vánoce ve vězení Slováci Čecha neodškodnili

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ani rok po nevydařené protidrogové akci slovenské policie nebyl český řidič Zdeněk Pekara odškodněn. Minulé Vánoce přitom strávil v tureckém vězení a mezi tím přišel o práci. Podle deníku Sme je Pekara v pravidelném kontaktu se slovenským ministerstvem vnitra, ale k dohodě stále nedošlo.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Měli bychom se sejít ještě do konce roku,“ uvedl Pekara. V jakém stadiu jsou jednání o odškodnění, nechtěli blíže specifikovat ani řidič, ani slovenské ministerstvo vnitra.

„S potěšením jsme přijali zprávu, že turecká strana zrušila zákaz vstupu pro pana Pekaru na své území,“ uvedl pouze mluvčí slovenského ministerstva vnitra Gábor Grendel.

Český řidič ve svém kamiónu nevědomky převážel do Turecka materiál vhodný pro výrobu heroinu. Akci organizovala slovenská policie, která chtěla tímto způsobem odhalit organizátory obchodu s drogami. Slovensko tvrdí, že turecká strana byla o akci informována, nicméně v Istanbulu došlo k zadržení řidiče a zabavení kamiónu.

Pekara strávil Vánoce ve vězení a následně byl z Turecka vyhoštěn. Přišel o práci, protože firma, pro kterou pracoval, se specializovala na Turecko. Podle Sme Pekara měl v květnu infarkt.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám