Hlavní obsah

Za hromadnou nehodu na rakouské dálnici zřejmě může armádní cvičení

– VÍDEŇ
Novinky, ČTK, aš, Die Presse

Za čtvrteční hromadnou nehodu sedmi aut na rakouské dálnici A22 u Korneuburgu, při které zemřela jedna žena, zřejmě česká občanka, a sedm lidí se zranilo, mohlo zřejmě armádní cvičení. Kvůli použitým dýmovnicím byla na dálnici špatná viditelnost.

Článek

Vůz, jehož řidička zemřela, byl registrován v ČR. Totožnost oběti však není dosud známá. Identifikace zuhelnatělého těla, která by identitu ženy potvrdila, by měla být dokončena až příští týden.

Svědci vypověděli, že před srážkou byla značně omezená viditelnost. Média spekulují, že by ji mohly způsobit zadýmovací granáty, které rakouští vojáci při nočním cvičení odpalovali asi 250 metrů od místa tragédie.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Plukovník Karl Kihszl z dolnorakouského vojenského velitelství podle rakouské tiskové agentury APA prohlásil, že vyšetřovací komise celou záležitost zkoumá. Kvůli tomu vypovídalo už 70 vojáků. Podle plukovníka ale mezi nehodou a cvičením Bundesheeru nebyla žádná souvislost.

Rakouskem navíc otřásá údajná netečnost armádních činitelů, kteří prý vojenským zdravotníkům zakázali poskytnout zraněným lidem pomoc. I to armáda prošetří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám