Hlavní obsah

Z ruské policie vyhodili policistku, kterou znásilnili nadřízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze služeb ruského ministerstva vnitra byla propuštěna policistka, kterou loni v říjnu znásilnili její nadřízení. O místo přišla i její kolegyně, která v případu figuruje jako svědkyně. Oznámila to agentura Interfax a tuto informaci posléze potvrdilo i vedení republikového ministerstva vnitra v Baškortostánu, kde znásilněná policistka sloužila jako detektiv.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Znásilnění totiž předcházelo společné popíjení lihovin na komisařství v Ufě, a tak obě policistky byly vyhozeny - stejně jako jejich nadřízení - s tím, že „spáchání provinění, které haní čest pracovníka orgánu vnitra“, jak se zjistilo během „služební prověrky říjnového porušení kázně“, uvedlo ministerstvo.

Případ vyvolal v Rusku velkou pozornost, a to především proto, že tři vysoce postavení policisté, dva podplukovníci a major, se vzápětí po vnesení obvinění jejich podřízenou ocitli za mřížemi vyšetřovací vazby a byli od policie vyhozeni. Média přičetla tuto rychlost a nesmlouvavost skutečnosti, že znásilněná policistka je dcerou policejního plukovníka.

Případ se ještě nedostal před soud. Ten naposledy prodloužil vyšetřovací vazbu obviněných do konce února.

Reklama

Výběr článků

Načítám