Hlavní obsah

Z kolínského dómu ukradli relikvii Jana Pavla II.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Z katedrály v západoněmeckém Kolíně nad Rýnem ukradli neznámí pachatelé relikviář s látkou potřísněnou krví papeže Jana Pavla II. S odvoláním na místní policii o tom v pondělí informovala agentura DPA. Někdejší hlavu katolické církve svatořečili v roce 2014.

Foto: Profimedia.cz

Papež Jan Pavel II. na fotografii z roku 2005

Článek

Zmizení skleněné schránky s kusem látky potřísněným krví papeže Jana Pavla II. si jeden z farníků kolínského dómu všiml v neděli. Policie zatím nemá žádné informace, které by ji mohly přivést na stopu pachatele.

"Materiální hodnota je nízká, obrovská je ztráta duchovní," uvedl probošt katedrály Gerd Bachner.

Relikviáře jsou schránky, které uchovávají ostatky svatých. Mohou to být zbytky kostí, vlasů, kapky krve, ale i pozůstatky oděvů či předmětů, kterých se světci za života dotýkali.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Jan Pavel II.

Jan Pavel II., původním jménem Karol Wojtyla, byl papežem v letech 1978 až 2005. V roce 2011 jej blahořečil jeho nástupce v úřadu Benedikt XVI. O tři roky později Jana Pavla II. prohlásil za svatého papež František.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám