Hlavní obsah

Všechny tři německé holčičky v mrazničce se narodily živé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Všechny tři holčičky, jejichž tělíčka byla v neděli nalezena v mrazničce v západoněmeckém Wendenu, se narodily živé. Na základě výsledků pitvy zbývajících dvou novorozeňat to ve středu konstatovalo místní státní zastupitelství. Děvčátka prý byla schopná života a na ostatcích jednoho z nich byly objeveny stopy násilí, které mohly být příčinou smrti. Podle policie tak zesílilo podezření, že je zabila vlastní matka.

Foto: Kirsten Neumann, Reuters

Policie před domem ve Wendenu

Článek

Už v úterý soudní lékaři konstatovali v případě jedné z holčiček, že byla zcela životaschopná, ale že u ní nenašli žádné znaky vnějšího násilí. Druhá dvě zmrazená děvčátka byla ještě spojená s pupeční šňůrou, uvedli vyšetřovatelé. Mluvčí státního zastupitelství v Siegenu Johannes Daheim uvedl, že podrobné vyšetřování příčin úmrtí miminek bude trvat ještě nejméně týden.

Podezřelá, které je nyní 44 let, byla v 80. letech podle všeho šestkrát těhotná, ale tři těhotenství se poměrně korpulentní ženě nejspíš podařilo utajit. Deník Bild ve středu spekuluje, že o životě a smrti dětí mohla rozhodovat náhoda: pokud si někdo v okolí těhotenského bříška ženy všiml, následně narozené dítě mohlo žít. I sedmačtyřicetiletý manžel podezřelé a její děti však tvrdí, že si jejích dalších těhotenství nevšimli.

Syn hledal pizzu

Podle Bildu žijí tři děti, čtyřiadvacetiletá dcera a synové ve věku 20 a 19 let. Patrně nejmladší z nich nalezl v neděli jedno zmrazené dítě ve sklepě rodinného domu. Když hledal mraženou pizzu, aby si připravil jídlo, objevil na dně mrazícího boxu tři balíky. Po otevření jednoho narazil na ruku a hlavičku nemluvněte. Syn se sestrou počkali na návrat rodičů a přesvědčili je, že je třeba informovat policii. Ta následně okolo osmé hodiny večerní našla i mrtvolky ostatních dvou dětí.

Čtyřiačtyřicetiletá matka, která již učinila částečné doznání, že děti do mrazicího boxu "odložila", je nyní ve vězeňské nemocnici. V současnosti není podle lékařů schopna výpovědi. "Ta žena je v šoku a sotva se s ní dá mluvit," řekl ve středu Daheim.

V Německu nejde o první případ objevení novorozeňat v mrazničce. Například loni v prosinci policie nalezla v saském Plavně těla tří malých holčiček, dvě z nich právě v mrazícím boxu. I v tomto případě je z jejich zabití podezřelá jejich matka.

V Erfurtu odsoudili ženu, která své děti dusila

Shodou okolností právě ve středu soud v Erfurtu odsoudil k devíti letům vězení jinou matku, která nechala zemřít své tři děti tím, že je nezaopatřovala. Mrtvolky dětí nyní dvaadvacetileté ženy byly nalezeny loni v lednu zabalené v plastikových taškách a kartonových krabicích v garáži na někdejším pozemku rodičů pachatelky v durynské obci Thörey.

Žena, která děti porodila ve svých 16, 17 a 19 letech, tvrdila, že se mrtvé už narodily. Pitvy však prokázaly, že novorozené děti zemřely zadušením v igelitových taškách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám