Hlavní obsah

Voda na Slovensku smetla tři ženy, které zachraňovaly zvířata z útulku

– Bratislava (Od našeho zpravodaje) • Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček

Tři ženy, které v noci na čtvrtek pomáhaly při záchraně zvířat v útulku ve slovenském městě Revúca v banskobystrickém kraji, smetla vysoká voda rozvodněné říčky Muránka. Informovaly o tom slovenská policie a hasiči. Všechny tři zahynuly.

Foto: Hasiči SR

Hasiči dál prohledávají koryto řeky.

Článek

„Silný proud strhl tři osoby. Hasiči vytvořili tři stanoviště, z nichž postupně prohledávají tok řeky,“ uvedla slovenská policie.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Revúce, Rimavské Soboty a dobrovolní hasiči z Jelšavy.

Dvě ženy jsou stále nezvěstné

Slovenské sdružení ochránců a přátel zvířat ve čtvrtek na sociální síti uvedlo, že byla nalezena těla tří dobrovolnic, které pomáhaly při záchraně zvířat z útulku.

„Obětavé dobrovolnice Katka, Zuzka a Zdenka odvážely zvířata do bezpečí autem, když je strhla voda. Všechny tři se bohužel podařilo najít už mrtvé,“ uvedlo sdružení na sociální síti.

Slovensko bude držet za oběti tragické nehody u Nitry státní smutek

Evropa

Informaci později potvrdil slovenský premiér Peter Pellegrini. „Žel, všechny tři, je to již potvrzeno, o svůj život v rozvodněné řece přišly,” řekl Pellegrini, který ve čtvrtek oznamoval také vyhlášení státního smutku za 12 obětí středeční havárie u Nitry.

Po středečních silných deštích došlo k rozvodnění i dalších řek na území Slovenska. Nejhorší byla situace na severním a středním Slovensku.

Reklama

Výběr článků

Načítám