Hlavní obsah

Vlaky v Německu jsou přeplněné, zjistila cestou domů Greta Thunbergová

Aktualizováno

Cesta vlakem, kterou švédská ekologická aktivistka Greta Thunbergová absolvovala na podlaze v chodbičce rychlíku při cestě domů z klimatické konference na jihu Evropy, je nelichotivou reklamou pro německého dopravce Deutsche Bahn. Thunbergová, která na Twitteru zveřejnila snímek z cesty přes Německo, konstatovala, že tamní vlakové spoje jsou přeplněné. Dopravce ale ihned reagoval, že Greta měla místenku v první třídě.

Foto: Juan Medina, Reuters

Greta Thunbergová na klimatické konferenci v Madridu, odkud cestovala přes Německu vlakem.

Článek

„Cestuji narvanými vlaky přes Německo,” okomentovala snímek, na němž sedí obklopena zavazadly v chodbičce.

„Deutsche Bahn - i když jsem ateista, modlím se za tebe,” vzkázal dívce jistý uživatel této sociální sítě. „Očekávej zpoždění,” upozornil ji někdo jiný.

Na stížnost Thunbergové okmažitě reagovaly německé dráhy. Ač Greta zveřejnila fotografii, kde sedí i se zavazadly na chodbě vlaku, dráhy uvedly, že i s otcem měla místenku v první třídě. Doplnily, že si váží toho, že s nimi Greta cestovala. „Bylo by ještě hezčí, kdybyste uvedla, jak dobře se o vás náš personál  na vašich sedadlech v první třídě staral,” uvedly na Twitteru Deutsche Bahn.

Thunbergová v uplynulých měsících dvakrát na plachetnici přeplula Atlantik, v posledních dnech byla na mezinárodní klimatické konferenci v Madridu a zúčastnila se studentského protestu za lepší ochranu životního prostředí v italském Turíně.

Osobností roku časopisu Time je Greta Thunbergová

Amerika

Školačka, která stála za vznikem hnutí Fridays for future a před pár dny byla časopisem Time označena za osobnost roku, odmítá cestovat letadlem kvůli emisím znečišťujícím ovzduší.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám