Hlavní obsah

VIDEO: Počet mrtvých po bouřích v Evropě vzrostl na 25

Novinky, ČTK, BBC, aš, AFP
Aktualizováno

Nejméně tři mrtvé si v neděli v jižní Itálii vyžádaly přívalové deště a bouře. V kontinentální Evropě má bouřlivé počasí od pátku na svědomí 25 obětí, Francie nově ohlásila další čtyři mrtvé, kteří se otrávili kysličníkem uhelnatým, když si za bouře přitápěli, protože nešla elektřina.

Foto: Albert Gea, Reuters

Děti procházejí kolem zbytků spadlé střechy sportovního centra v Santa Coloma de Cervello u Barcelony.

Článek

Silné srážky v Kalábrii podmáčely svah nad dálnicí, který se následně zřítil na vozovku. Při sesuvu půdy zemřeli dva lidé a další sedm bylo podle hasičů zraněno. Původně byli ohlášeni tři mrtví. Jde o lidi, kteří jeli v dodávce, na kterou svah spadl.

Zraněni byli také dva lidé lidé jedoucí v autě, pod nímž se v kraji Cosenza zřítil most přes řeku Crati, který strhla rozvodněná řeka.

Poblíž jihoitalského města Salerno silný příboj strhl do moře sedmatřicetiletou ženu, která se procházela po pláži. Její tělo později objevil 40 metrů od břehu člun přístavní stráže.

Rozbouřené moře také zkomplikovalo lodní dopravu. Do sicilského Palerma se musely vrátit dva trajekty směřující do Tuniska, zcela zastaven byl i lodní provoz mezi Sicílií a nedalekými menšími ostrovy i mezi pevninou a ostrovy Lampedusa a Pantaleria.

V Benátkách je hladina moře 96 centimetrů nad normálem.

:. Děti procházejí kolem zbytků spadlé střechy sportovního centra v Santa Coloma de Cervello u Barcelony.foto: Reuters/Albert Gea

Oběti orkánu v Evropě, lavina zabíjela v Turecku

Počasí si o víkendu vyžádalo oběti v i dalších zemích. Orkán, který se o víkendu přehnal přes sever Španělska, zabil 12 lidí. U Barcelony se zřítila střecha stadiónu. Španělsko v pondělí varovalo, že silný vítr může opět udeřit. 

Ve Francii zahynulo celkem osm lidí, i když původně byli hlášeny jen čtyři oběti. Přibili lidé, kteří se udusili oxidem uhelnatým, když si pokusili přitopit. V Německu zemřeli dva lidé.

Tři osoby také zabila v sobotu lavina ve Skotsku.  

Deset horolezců zahynulo, když je v neděli v severovýchodním Turecku zavalila lavina. Sedm dalších se podařilo zachránit, dva zůstávají v nemocnici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám