Hlavní obsah

VIDEO: Gigolo vydíral dědičku BMW, nestačily mu milióny eur, dostal šest let

Novinky, BBC, aš, Bloomberg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV
Aktualizováno

U mnichovského soudu stanul v pondělí Švýcar, který se specializoval na vydíraní bohatých žen. Nejprve je dostal do postele, a pak po nich chtěl peníze. Od dědičky BMW mu nestačilo sedm miliónů eur a chtěl dalších 49 miliónů. Celkem takto vydíral čtyři ženy. Soud ho poslal na šest let do vězení.

Foto: Alexandra Beier , Reuters

Helg Sgarbi

Článek

Helg Sgarbi, přezdívaný švýcarský gigolo, svůj trik použil na několika bohatých ženách. Jeho nejvýznamnější obětí byla dědička BMW Susanne Klattenová, manželka významného obchodníka, která vlastní 12,6 procenta akcií známé automobilky.

Spolu se svou matkou Johannou Quandtovou a bratrem Stefanem vlastní žena 46,6 procenta bavorského výrobce aut. Klattenová drží také 88,3 procenta akcií chemičky Altana AG. Podle Forbesu je 55.nejbohatším člověkem na zemi s majetkem 13,2 miliard dolarů.

Sgarbi se k činu přiznal a obětem se u soudu omluvil. “Hluboce toho lituji a veřejně se omlouvám obětem," řekl v pondělí v Mnichově po přečtení obžaloby.

Podle žaloby Sgarbi v luxusních letoviscích ve Švýcarsku a v Rakousku sváděl bohaté vdané ženy. Po intimním sblížení se jim svěřil, že při autonehodě smrtelně zranil dítě a potřebuje zaplatit milióny, aby se vyhnul obvinění.

Milostnou avantýru natočil na video a vydíral

Klattenová podlehla kouzlu Sgarbiho, který v letech 1992 až 1996 pracoval jako právník banky Credit Suisse, a skončili v mnichovském hotelu. Nevěděla ovšem, že jejich sex Sgarbi natáčí na video. Hrozil jí, že avantýru zveřejní, pokud mu nezaplatí sedm miliónů eur. Šestačtyřicetiletá matka tří dětí mu peníze dala. Když však Sgarbi požadoval dalších 49 miliónů, obrátila se na policii. Klattenová to komentovala slovy. “To byl okamžik prohlédnutí - ty jsi oběť a musíš se bránit."

Soud byl považován v Německu za senzaci, protože Klattenová se do té doby vyhýbala veškeré publicitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám