Hlavní obsah

Vězněná členka Pussy Riot skončila v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Jedna ze dvou vězněných členek ruské punkové skupiny Pussy Riot Naděžda Tolokonnikovová musela být kvůli vyčerpání a zdravotním potížím hospitalizována ve vězeňské nemocnici. Oznámila to nejprve její kolegyně z kapely a hospitalizaci posléze potvrdily i úřady.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Členky Pussy Riot (postupně zleva) Marija Aljochinová, Jekatěrina Samucevičová a Naděžda Tolokonnikovová u moskevského soudu.

Článek

"Dlouho si (Tolokonnikovová) stěžovala na zdraví, a tak ji nedávno přeložili do sousední věznice, kde je nemocnice. Je tam už několik dnů," řekla nezávislé televizi Dožď Jekatěrina Samucevičová, které jako jediné člence skupiny odvolací soud změnil trest na podmínku. [celá zpráva]

Dodala, že ve věznici v Mordvinsku platí velice přísný režim, její kolegyně musela každé ráno do práce od pěti hodin, "problém je v tom, že je po práci nenechají odpočinout", a tak trpěla rostoucí únavou, která se přidávala ke zdravotním potížím. "Už od soudního procesu trpí bolestmi hlavy, které jsou možná důsledkem vážnějšího onemocnění," dodala.

Vězeňská služba potvrdila, že "odsouzená je na vyšetření v nemocnici", kam byla přeložena na přání své a svého obhájce. Další podrobnosti však dozorci nesdělili.

Na podmínky ve vězení si stěžuje i další vězněná členka skupiny Marija Aljochinová, která se soudí s vedením káznice kvůli uloženým kázeňským trestům. Ty by jí mohly zabránit v případném podmínečném propuštění. [celá zpráva] Problém má i se stravou, protože je veganka. [celá zpráva]

Všechny tři dívky byly odsouzeny za loňské vystoupení v moskevském chrámu Krista Spasitele, kde Pussy Riot zpívaly „punkovou modlitbu“ Bohorodičko, vyžeň Putina. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám