Hlavní obsah

Ve věznici ubodali britského pedofila, který zneužil desítky dětí

Londýn

Britský pedofil Richard Huckle, který byl odsouzen za zneužití více než dvaceti malajských dětí, byl ubodán ve věznici Full Sutton podomácku vyrobeným nožem, oznámila v pondělí stanice BBC. Huckle byl považován za jednoho z nejhorších pedofilů, protože zneužil zřejmě dvě stě dětí. To se mu však nepodařilo prokázat.

Foto: Profimedia.cz

Richard Huckle na archivním snímku

Článek

Podle televize Sky News byl 33letý pedofil nalezen mrtev ve své cele v neděli. Smrt Huckleho potvrdila tamní vězeňská služba. Mluvčí policie dodala: „Byli jsme přivoláni k muži, který zemřel ve vězení. Policie z Humberside úzce spolupracuje s vězeňskou službou, aby vyšetřila smrt vězně. V tuto chvíli bere smrt jako podezřelou.”

V roce 2016 byl Huckle odsouzen na 22 doživotních trestů. Uznán vinným byl v 71 případech sexuálního zneužití 23 dětí mezi půlrokem a dvanácti lety, kterého se dopustil mezi lety 2006 a 2014. Sám však vypověděl, že jeho obětí bylo mnohem více.

U soudu v Británii zaznělo, že v počítači měl 20 000 fotografií a videí zneužitých dětí, které šířil po internetu na tzv. dark webu. Vyšetřovatelé je získali, i když jim Huckle odmítl poskytnout hesla. K dalším zašifrovaným souborům se však ale nedostali. Zřejmě obsahovaly nejen další fotografie, ale asi i jména dalších obětí.

Učil chudé děti

Huckle, který pracoval jako fotograf na volné noze, byl zatčen v prosinci 2014 na londýnském letišti Gatwick na základě tipu od australských úřadů. To se vracel na Vánoce k rodině.

Jeho oběti byly z Malajsie, kde byl poprvé, když mu bylo osmnáct nebo devatenáct. Od té doby se tam pravidelně vracel. Učil tam angličtinu a náboženství, což mu poskytlo přístup k velkému počtu dětí v chudých oblastech Malajsie.

V době zatčení Huckle psal manuál pro pedofily. Na pořízení snímků dokonce spustil crowdfundingovou kampaň, uvedla BBC.

Tříletá podmínka pro ženu, která nechávala přespat dcerku u pedofila

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám