Hlavní obsah

Vatikán objednal hybridní papamobil

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán

Mercedes-Benz, součást koncernu Daimler, vyrábí nový papamobil pro papeže Benedikta XVI. Uvedl to německý týdeník Wirtschaftswoche s tím, že vozidlo perleťově bílé barvy montují za nejpřísnějších bezpečnostních opatření v závodě automobily ve Sindelfingu u Stuttgartu.

Foto: Profimedia.cz

Nový vůz pro papeže má být ekologicky šetrnější.

Článek

Týdeník zjistil, že nový papamobil objednaný Vatikánem bude ohleduplnější vůči životnímu prostředí. Bude hybridní, motor na klasické palivo doplní elektrický pohon. K nabití baterií stačí hodina, akumulátory umožní ujet 30 kilometrů. S čistě elektrickým pohonem se nepočítalo z bezpečnostních důvodů. „ V případě útoku musí být auto s to bleskurychle opustit místo události,“ řekl zdroj.

Mercedes je hlavním dodavatelem vozidel se speciálními vlastnostmi pro Vatikán už víc než 80 let. Mluvčí Vatikánu Federico Lombardi objednávku potvrdil. Popřel však informaci Wirtschaftswoche, že papež nový vůz předvede už při své zářijové čtyřdenní návštěvě Spolkové republiky, svého rodiště. „Bude hotov až ke konci roku,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám