Hlavní obsah

V Sarajevu zadrželi po zuby ozbrojeného džihádistu, krom pušek měl i granátomet

– Sarajevo

Soud v Sarajevu poslal do vazby již dříve trestaného džihádistu, který byl zadržen minulý týden v bosenské metropoli kvůli držení nebezpečných zbraní včetně raketometu. V pondělí o tom informovala agentura AFP s odvoláním na mluvčí regionální prokuratury Azru Bavčičovou.

Foto: Profimedia.cz

Auto bosenské policie. Ilustrační foto

Článek

Podle médií policisté tohoto 25letého muže, Emina Hodžiče, zadrželi ve středu na autobusovém nádraží nedaleko amerického velvyslanectví. V jeho autě našli ruční raketomet, dvě automatické pušky, větší množství munice, protipěchotní minu, čtyři granáty a dvě neprůstřelné vesty.

Hodžič představuje nebezpečí už tím, že v roce 2013 působil tři měsíce v řadách teroristické organizace Islámský stát. Za to byl po návratu do Bosny odsouzen za terorismus k ročnímu vězení.

Kdybych chtěl zbraně použít, udělám to 

Bavčičová neupřesnila, zda Hodžič nyní chystal nějakou teroristickou akci. Prozatím je podle ní vyšetřován kvůli podezření z trestného činu ilegálního držení zbraní a výbušnin.

V pátek před soudcem, který rozhodoval o vazbě, dal Hodžić poněkud nepřesvědčivě najevo, že nic nechystal. „Kdyby byl úmysl zbraně použít, zbraně by použity byly. Mám zkušenosti s válkou, tohle je mizerné množství (zbraní),” prohlásil podle listu Dnevni avaz.

Reklama

Výběr článků

Načítám