Hlavní obsah

V Římě vyklízeli ilegální mafiánské vily, zasahovalo šest stovek policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Za účasti italského ministra vnitra a římské starostky zasahovalo v pondělí 600 policistů v římské čtvrti Quadraro. Úřady nechaly vyklidit osm přepychových vil obývaných příslušníky kriminálního klanu Casamonica, budovy byly před třiceti lety postaveny nelegálně na chráněném památkovém území a podle starostky představovaly „impotenci úřadů tváří v tvář zločincům“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na 600 policistů asistovalo v Římě při vyklízení osmi vil, které desítky let neoprávněně obývala rodina kriminálního klanuVideo: AP

 
Článek

V pondělí za rozednění dorazily stovky policistů k osmi vilám, které doposud obývalo zhruba třicet lidí. Starostka Virginia Raggiová uvedla, že budovy byly postaveny ilegálně. Nesplňují přísné římské stavební zákony a do některých z nich byly dokonce zabudovány historické části akvaduktu Acqua Felice z roku 1586.

Všech třicet obyvatel bylo donuceno své domovy opustit. Jak uvedl deník Corriere della Sera, někteří po protestech odjeli z místa vozem, někteří odešli pěšky. Policisté v domech kromě zlatých soch a bohatých stropních fresek nalezli také blíže neupřesněné množství drog.

Luxusní domy, které byly bez patřičného povolení postaveny před třiceti lety, budou v nejbližších dnech srovnány se zemí.

Zásahu se kromě starostky Raggiové (Hnutí pěti hvězd) účastnil rovněž ministr vnitra Matteo Salvini (Liga). Někteří členové rodinného klanu Casamonica už v červnu kritizovali vládní koalici kvůli její antiimigrační politice.

Klan Casamonica operuje na jihovýchodě Říma a v jeho přilehlých oblastech, podle italského protimafiánského úřadu (Direzione Investigativa Antimafia) jde o nejsilnější kriminální strukturu v regionu Lazio. Mezi jeho hlavní ilegální aktivity patří lichva a obchod s drogami.

Reklama

Výběr článků

Načítám