Hlavní obsah

V rakouských Alpách zemřel český turista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LINEC

V rakouských Alpách zemřel ve čtvrtek na infarkt během horské túry na Velký Pyhrngas dvaašedesátiletý český turista. Oznámila to ve čtvrtek rakouská policie s tím, že oživovací pokusy skončily neúspěšně. Novinkám úmrtí potvrdilo české ministerstvo zahraničí.

Článek

"Tělo zesnulého Čecha čeká již na převoz do republiky. Rodina byla informována," řekl Novinkám Jiří Beneš z ministerstva zahraničí.

Dva muži z Brna ve věku 62 a 66 let vyrazili ve čtvrtek ráno z obce Spital am Pyhrn na túru do hor. Mladšímu z nich se však po pár hodinách udělalo nevolno, a dvojice se proto rozhodla pro návrat.

U horské chaty Rohrauerhaus ležící ve výšce 1308 metrů dostal dvaašedesátiletý český turista navíc silné bolesti do obou rukou a krátce poté upadl do bezvědomí.

Na místo byl povolán vrtulník záchranné služby. Přivolaný lékař však mohl už jen konstatovat smrt.

Při nejrůznějších vysokohorských túrách zemřelo letos již několik Čechů. Například minulý týden zahynul 66letý turista, který předtím zkolaboval na cestě v Monkové Dolině ve Vysokých Tatrách.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve Vysokých Tatrách zemřel český turista

Ve Vysokých Tatrách ve středu ráno zemřel šestašedesátiletý český turista. Muž z Chocně v Pardubickém kraji zkolaboval při túře v Monkové dolině. Přes pomoc...

Výběr článků

Načítám