Hlavní obsah

V Rakousku uštkl chřestýš seniora, který ho vezl z Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

V Rakousku uštkl chřestýš seniora, který hada převážel z České republiky do Chorvatska. Muž nyní bojuje o život v nemocnici, napsal v pátek list Kronen Zeitung. Deník uvádí, že transport jedovatého hada byl nelegální, neboť nebyl nahlášen rakouským úřadům.

Foto: Profimedia.cz

Chřestýš mexický (Crotalus basiliscus)

Článek

Incident se stal už 19. února, rakouská média o něm ale informovala až v pátek, kdy získala potvrzení od policie. Uštknutý muž, kterému je 69 let, převážel chřestýše pro svého známého. Hada si převzal v Brně a při cestě do Záhřebu se s ním na noc zastavil doma v Klosterneuburgu nedaleko Vídně.

S nebezpečným zvířetem ale manipuloval neopatrně, takže ho chřestýš uštkl, když ho držel v ruce. Seniorovi se podařilo hada dát do terária, informovat ženu a zavolat záchranku.

Muže na Táborsku uštknul jedovatý chřestýš

Krimi

Muž nyní leží na jednotce intenzivní péče v jedné z vídeňských klinik. Deník Heute uvedl, že za první den po otravě potřeboval pacient 16 dávek protijedu, z nichž šest muselo být dodáno ze Švýcarska. List rovněž poznamenal, že jeden muž v Severní Americe potřeboval při léčení 50 dávek protijedu.

Novodobí mazlíčci. Chřestýši či pumy

Domácí

V Dolním Rakousku, kde se případ stal, je držení jedovatých hadů zakázáno, takže nenahlášený převoz chřestýše byl protiprávní, napsal Kronen Zeitung.

Zvíře po události policie převezla do zoo ve Forchtensteinu na východě země, odkud ale bylo podle Heute později dopraveno do Chorvatska.

Reklama

Výběr článků

Načítám