Hlavní obsah

V Rakousku našli tělo českého potápěče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Český potápěč, který v sobotu zmizel v jezeře Attersee v Horních Rakousích, byl v noci nalezen mrtvý. Záchranáři mrtvolu našli pomocí speciální kamery, která umožňuje pátrání i v největších hloubkách. Uvedla to ČTK s odkazem na agenturu APA.

Článek

"Informaci zatím nemohu potvrdit, očekáváme zprávu rakouské policie, s níž jsme v kontaktu," sdělila v pondělí Novinkám vedoucí českého konzulárního oddělení ve Vídni Michaela Nálepková.

Jednačtyřicetiletý muž se potápěl spolu se svými přáteli v lokalitě Schwarze Brücke u obce Weyregg. Když se ani po dvou hodinách nevynořil, přivolali jeho kolegové záchranáře.

Ti soudí, že se pravděpodobně vydal do příliš velké hloubky, a upozorňují, že uvedené místo je určeno jen zkušeným sportovcům a bývá často podceňováno. Jezero je zde hluboké bezmála 170 metrů a teplota vody se tady v tomto období pohybuje kolem pěti stupňů Celsia.

Do pátrání byly o víkendu zapojeny desítky dalších potápěčů, kterým ale bránily v úsilí nepříznivé povětrnostní podmínky.

Reklama

Výběr článků

Načítám