Hlavní obsah

V polské Poznani se zřítil dům po výbuchu plynu, čtyři lidé zemřeli

Poznaň (Polsko)
Aktualizováno

Čtyři lidé nedaleko centra západopolské Poznaně zahynuli a dalších 20 včetně dvou dětí utrpělo poranění poté, co se na ně zřejmě v důsledku výbuchu plynu zřítila část čtyřpodlažního domu. S odvoláním na mluvčího hasičů Pawla Frontczaka o tom informovala televize TVN24. Tři lidé jsou zranění těžce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na místě pracuje více než 160 hasičů. Pátrají, zda se pod troskami domu nenacházejí ještě další lidé. Podařilo se jim vytáhnout muže, který byl pod rozvalinami a s nímž měli od začátku kontakt. Do záchranné akce se zapojili rovněž pátrací psi.

Nájemnice si údajně topila plynovou bombou

V domě bylo kolem 20 bytů. „Nejprve byla rána, pak se dům zhoupl a z oken vyletěly tabulky,” cituje portál Gazeta.pl jednu z obyvatelek domu. „Celé okolí zahalil hustý oblak prachu. Poté začali lidé křičet, volat o pomoc, část z nich plakala. Stihla jsem si jen obléct bundu, boty, vzít si peněženku. Nemám nic," sdělila.

Podle vyjádření obyvatel používala jedna z nájemnic na vytápění zařízení na plynovou bombu. Přesné příčiny výbuchu však dle hasičů ještě zřejmé nejsou.

Hluk byl dobře slyšet i během mše, která se konala v nedalekém kostele. Na prosbu záchranářů přestaly zvonit zvony tohoto kostela, aby nerušily při práci s naslouchacími zařízeními.

Budova byla postavena před druhou světovou válkou. Frontczak varoval, že hrozí, že se zřítí. Zatím spadla tři patra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám