Hlavní obsah

V Nizozemsku přibylo za den skoro pět tisíc potvrzených případů

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Nizozemsku zaznamenali za 24 hodin 4996 nově potvrzených případů nákazy virem SARS-CoV-2, uvedl ve středu list De Telegraaf s odvoláním na zdravotní institut RIVM. Počet hospitalizovaných překročil poprvé od konce května tisícovku.

Foto: Eva Plevier, Reuters

Lidé v centru Amsterdamu

Článek

V sedmnáctimilionovém Nizozemsku poslední čtyři dny počet případů překračoval čtyři tisíce za den, mezi pondělím a úterým to bylo 4547. Za posledních sedm dní evidoval RIVM přes 29 000 nově nakažených. V zemi se už nákaza potvrdila u celkem více než 155 000 lidí.

V nemocnicích přibylo 46 nakažených koronavirem a počet lidí hospitalizovaných s covidem-19 stoupl na 1021. Je to poprvé od 23. května, kdy počet nakažených v nemocnicích překročil tisícovku. Na JIP leží 210 infikovaných, o dvacet více než v úterý.

Infekce zatím vede, přiznal nizozemský ministr

Zahraniční

V domech s pečovatelskou službou stoupl počet potvrzených případů o 26 na 811.

Za posledních 24 hodin stoupl počet obětí z řad nakažených o 36. Obětí v zemi je už 6574.

Smutné rekordy v Rumunsku

I v devatenáctimilionovém Rumunsku zaznamenali za 24 hodin rekordní počet 2958 nově potvrzených případů koronavirové nákazy. V minulém týdnu každý den překračoval počet nových případů dvě tisícovky, v zemi je už 142 570 potvrzených případů, přičemž 5203 nakažení zemřeli, smrtnost tak činí 3,65 procenta, což je jedno z nejvyšších čísel v Evropě. Za poslední den stoupl počet obětí o 82, takže padl i úterní rekord 73 obětí.

Češi už kvůli covidu nesmějí bez omezení ani do Rumunska

Koronavirus

V zemi uzavřou divadla, kina, restaurace, bary a zastřešená sportoviště. Roušky jsou povinné v dopravních prostředcích, v obchodech i na tržištích.

Reklama

Výběr článků

Načítám