Hlavní obsah

V Německu zadrželi Rusa, který chtěl z Argentiny propašovat 400 kilo kokainu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V souvislosti s nálezem čtyř metráků kokainu v areálu ruského velvyslanectví v argentinské metropoli Buenos Aires zadržela policie v Německu ruského občana Alexeje Kovalčuka, napsala agentura AFP s odvoláním na informace berlínské policie. Zadržený je považován za organizátora pokusu o propašování drogy z Jižní Ameriky do Ruska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na ruské ambasádě v Buenos Aires našli téměř 400 kg kokainuVideo: Reuters

 
Článek

"Pan Kovalčuk se nyní nachází ve vězení,“ řekl mluvčí berlínské policie.

Berlínské státní zastupitelství na Twitteru uvedlo, že policisté ve čtvrtek v obci Scharmützelsee jihovýchodně od Berlína zadrželi na základě ruského mezinárodního zatykače "49letého ruského občana", který je viněn "ze založení zločinecké skupiny s cílem propašovat kokain z Argentiny do Ruska".

V prosinci 2016 bylo nalezeno v jedné z budov ruské ambasády v Buenos Aires 398 kilogramů kokainu. Droga byla uložena v kufrech, které měly být dopraveny do Ruska jako diplomatická zavazadla. Na nález upozornil policii údajně sám ruský velvyslanec, vyšetřovatelé následně vyměnili nelegální náklad za mouku a zásilku sledovali pomocí zařízení GPS.

Foto: Gendarmería Nacional, Novinky

Stroj ruské vládní letky Il-96, do něhož byly naložené kufry, ve kterých měl být kokain.

Ruská média tento týden informovala, že drogy do Ruska údajně dopravil letoun, který je součástí speciální vládní letky zvané Rossija. Tu využívají například premiér Dmitrij Medveděv či ministr zahraničí Sergej Lavrov. Letecký oddíl spravuje kancelář ruského prezidenta Vladimira Putina, její mluvčí Jelena Krylovová ale jakoukoli souvislost skandálu s vládní letkou popřela. [celá zpráva]

Minulý týden v souvislosti s nálezem drogy oznámila argentinská policie zadržení dvou osob, tři lidé byli zatčeni v Rusku. Už tehdy argentinské úřady uvedly, že jeden podezřelý je na útěku a mohl by se skrývat v Německu.

Podle agentury AFP byla nalezená droga vysoce kvalitní a na ruském černém trhu by se mohla prodat v přepočtu za zhruba 1,3 miliardy korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám