Hlavní obsah

V Německu zadrželi osm lidí v souvislosti s hromadným znásilněním 18leté dívky

– Freiburg

Sedm Syřanů ve věku od 19 do 29 let a jeden 25letý Němec byli zadrženi kvůli hromadnému znásilnění osmnáctileté dívky, která navštívila diskotéku ve Freiburgu. Všichni skončili ve vazbě, uvedly agentura DPA a deník Bild. Případ vzbudil v Německu pozdvižení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Osmnáctiletá dívka byla 14. října s kamarádkou na techno party na diskotéce v ulici Hans-Bunte-Straße. Večer tam dostala od jednoho z podezřelých, 21letého Syřana, neznámý drink. Zatím ještě není jasné, jaké v něm byly chemikálie. Kolem půlnoci pak s mužem vyšla ven.

Syřan, který byl v Německu od roku 2014, ji zavlekl do křoví a znásilnil. Pak se vrátil do klubu a zavolal své kamarády. Dívku znásilnilo nejméně sedm dalších mužů.

Čin byl ohlášen týž den a od té doby ho vyšetřuje skupina 13 policejních vyšetřovatelů. Hlavní komisařka Laura Riskeová dodala: „Intenzivní vyšetřování pokračuje.“

Zadržení jsou podle policejní mluvčí už známí v souvislosti s jinými trestnými činy. Většina z nich žila v uprchlických zařízeních ve Freiburgu a okolí. Starosta města Martin Horn čin odsoudil, ale varoval před paušálním odsuzováním uprchlíků. Většina migrantů žijících v Německu podle něj dodržuje zákony.

Ve čtvrtmiliónovém Freiburgu už před dvěma lety znásilnil a zavraždil studentku afghánský uprchlík Husajn K., který byl odsouzen k doživotnímu vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám