Hlavní obsah

V Německu zadrželi 16letého Syřana, představoval „vážnou hrozbu”

– Kolín nad Rýnem • Aktualizováno

Zvláštní jednotka německé policie ve středu zadržela šestnáctiletého Syřana, který ve Spolkové republice žádal o azyl, měl ale „vazby“ na Islámský stát a modlil se za něj. Ve středu o tom informovala agentura Reuters. Chlapec byl zadržen v ubytovně pro migranty poblíž Kolína nad Rýnem.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Němečtí policisté

Článek

„Přezkoumání obsahu mobilního telefonu mladého muže prokázalo, že měl kontakt na člověka žijícího v zahraničí, jenž měl vazby na Islámský stát a byl hledaný pro verbování mladých Syřanů,“ cituje agentura Reuters z tiskového prohlášení kolínské policie.

Zda byl zadržený mladistvý Syřan zapojen do přípravy teroristického útoku, kolínská policie přímo nespecifikovala, uvedla ale, že představoval „vážnou hrozbu“.

Šestnáctiletý Syřan zadržen v ubytovně

Německo je kvůli nedávným teroristickým útokům v Belgii a Francii v pohotovosti. Panují obavy, že k příštím atentátům dojde právě ve Spolkové republice. Teroristé tam naposledy zaútočili v červenci, kdy udeřili v Bavorsku. [celá zpráva]

Německá policie už tento měsíc zadržela tři Syřany, kteří byli podle prokuratury součástí struktur Islámského státu a do Evropy je dostala stejná síť pašeráků jako teroristy, již se podíleli na masakru v Paříži z listopadu loňského roku. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám