Hlavní obsah

V Německu obžalovali údajnou členku IS z válečných zločinů

Berlín

Ze zločinů proti lidskosti a z válečných zločinů obžalovali dnes v Německu ženu, která pobývala pět let v Sýrii a podle prokuratury se tam připojila k teroristické organizaci Islámský stát (IS). Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Rodi Said, Reuters

Bojovníci a příslušníci Islámského státu, kteří se vzdali silám SDF

Článek

Nurten J. podle obžaloby odešla do Sýrie v roce 2015 a vzala s sebou i svou tříletou dceru. Kvůli tomu čelí také obžalobě ze zanedbání rodičovských povinností.

Na Blízkém východě se žena připojila k džihádistům z IS a vdala se za vysoce postaveného člena organizace, který rovněž pocházel z Německa. S ním pak měla další děti.

Podle prokuratury Nurten J. žila v Sýrii se svou rodinou v bytech několika lidí, které členové Islámského státu buď zavraždili nebo vyhnali. V domácnosti jí musela vypomáhat jezídská žena, kterou jedna z jejích přítelkyň držela jako otrokyni.

Dva britské džihádisty ze skupiny IS zvané Beatles obvinili z terorismu

Amerika

Němka se později dostala do zajetí kurdských bojovníků a poté do turecké vazby, odkud ji letos v červenci deportovali do Německa. Po zatčení na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem ženu převezli do německé vazby, kde je dosud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám