Hlavní obsah

V Moskvě se při novoročních oslavách zřítila lávka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Třináct lidí utrpělo zranění při novoročních oslavách v Moskvě, když se pod tíhou davu zřítila dřevěná lávka nad kluzištěm v Gorkého parku.

Foto: Alexander Khitrov, ČTK/AP

Novoroční oslavy v Moskvě

Článek

„Stalo se to v prvních vteřinách nového roku 2019,” uvedl server Newsru.com s tím, že podle lékařů nikdo ze zraněných není v ohrožení života.

„Odehrálo se to poté, co odbila půlnoc, během hraní ruské hymny. Na lávce bylo hodně lidí. Všichni se zřítili, ale z poměrně malé výšky,” vylíčil server. Dodal, že poškozena byla i část kluziště, ale na zbývající ploše bruslení pokračovalo. Lávka se zřítila zřejmě kvůli technické závadě.

„Nehodu pečlivě vyšetříme, viníci budou potrestáni. Je ale už zjevné, že správa parku připustila vážné lajdáctví,” zareagoval starosta Sergej Sobjanin. Nařídil propustit ředitelku parku a slíbil všem zraněným - ať jsou či nejsou obyvateli hlavního města - odškodnění: půl milionu rublů (asi 162 000 Kč) pro hospitalizované, čtvrt milionu (asi 81 000 Kč) pro ty, kterým stačilo ošetření na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám