Hlavní obsah

V Moskvě našli zastřeleného člena vedení Jednotného Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Člen vrchní rady největší ruské strany Jednotné Rusko Jurij Kotler byl ve středu nalezen zastřelený ve svém bytě v centru Moskvy. Uvedla to televize REN. Podle policie šlo zřejmě o sebevraždu.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Ruští policisté

Článek

Když se s Kotlerem nedařilo tři dny spojit, jeho tajemník se obrátil na policii. Podle televize pak policisté vyrazili dveře bytu a našli politika zastřeleného.

„Jurij Kotler byl nalezen se střelnou ránou na hlavě ve svém bytě ve Velké Nikitské ulici v Moskvě,“ řekl představitel policie TASSu. I když televize REN uvedla, že se po pachatelích pátrá, dodal: „Podle předběžných informací spáchal sebevraždu.“

Kotler v minulosti pracoval jako novinář agentury RIA Novosti, na začátku devadesátých let fungoval i jako korespondent listu New York Times a časopisu Time. Později působil v tiskovém oddělení a volebním štábu Vladimira Putina.

Od roku 2008 vedl v Jednotném Rusku projekt „Kádrová rezerva - profesionální tým země”. Pak pracoval jako zástupce generálního ředitele Novorossijského obchodního přístavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám