Hlavní obsah

V Makedonii se převrátil kamion převážející migranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skopje

Policie v Severní Makedonii našla ve středu v převráceném kamionu na severu země 25 zraněných migrantů včetně sedmi nezletilých. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na policii.

Foto: Profimedia.cz

Auto makedonské policie

Článek

Policisté upřesnili, že havarovaný kamion objevili brzy ráno na místní silnici u města Kumanovo. Ve vozidle bylo podle nich 15 Afghánců, devět Pákistánců a jeden Iráčan. Všichni byli převezeni do kumanovské nemocnice.

Na řecké ostrovy připlouvají další stovky migrantů

Zahraniční

Představitel nemocnice řekl zpravodaji AP, že jeden z migrantů má vážně poraněnou páteř a byl transportován do nemocnice v hlavním městě Skopje. Ostatní utrpěli jen menší zranění a po ošetření byli propuštěni.

Policie je přesvědčená, že celá skupina se do Severní Makedonie dostala ilegálně ze sousedního Řecka. Všichni migranti budou umístěni do migračního střediska ve městě Gevgelija, které se nachází na jihu země u hranice s Řeckem.

Dodávka s 52 migranty prorazila ve španělské Ceutě hraniční plot

Svět

Přes Severní Makedonii a další balkánské státy se mnoho běženců stále snaží s pomocí pašeráků ilegálně dostat do bohatých států západní Evropy. V letech 2015 a 2016 po balkánské cestě přes Severní Makedonii, Srbsko a Maďarsko dostal více než milion migrantů do Německa a dalších zemí.

Reklama

Výběr článků

Načítám