Hlavní obsah

V Londýně rozehnali párty, kam přišlo 300 lidí. Nelegálně otevřely i bary v Polsku

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Londýnská policie v neděli odhalila zakázaný hudební večírek, kterého se účastnilo přes 300 lidí. Organizátoři zabarikádovali dveře a část lidí stihla strážníkům utéct. Policie nikoho nezatkla, ale udělila pokuty ve výši přes 15 000 liber (440 tisíc Kč). V Polsku zase několik barů otevřelo pod záminkou, že jde o schůzi politické strany.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Londýnská policie objevila na tajné party 300 lidí, v Polsku zase řada nočních klubů i přes zákaz otevřela Video: Reuters/AP

 
Článek

Akce se konala ve čtvrti Hackney. Policie pro zásah využila psovody i vrtulník.

„Strážníci opět vystavili své zdraví riziku jen proto, že museli řešit chování velké skupiny neuvěřitelně sobeckých lidí, kteří se nasáčkovali do stísněného prostoru - což je ideální příležitost pro šíření tohoto smrtícího viru,” uvedl vedoucí jednotky Roy Smith.

Johnson: Britská mutace koronaviru je nejspíš smrtelnější

Koronavirus

Policie udělila pokutu všem zúčastněným, včetně organizátorů. Celkem se takto „vybralo” 15 tisíc liber (440 tisíc Kč). Někteří ale stihli policistům utéct.

V Anglii v současnosti platí přísný lockdown, který zakazuje i návštěvy mezi domácnostmi.

Účastníky večírků čeká v Británii pokuta 23 tisíc. Vytrvalí rebelové si ještě připlatí

Evropa

Lidé smí vycházet z domu pouze za účelem nákupu, práce, lékaře či hrozby domácího násilí.

Polské hospody se vzepřely vládě

Polská policie zasahovala tento týden v několika barech a klubech, kde vlastníci odmítli respektovat omezení a otevřeli své podniky zákazníkům.

Nejméně tucet nočních klubů takto otevřel ve městech Rybniku, Wroclawi, Krakově, Gdaňsku a Gdyni.

Jak uvádí agentura AP, majitelé se snaží pravidla obcházet tím, že akce oficiálně považují za schůzi nově vzniklé politické strany Podnikatelé proti lockdownu. Jiní zas tvrdí, že organizují ochutnávky alkoholu.

Chcípl PES. Policie nahlásila více než 30 rebelujících restaurací

Krimi

Se stejným argumentem se pokoušely otevřít některé restaurace o víkendu i v Česku. Organizátoři uvedli, že politická jednání mají z vládních nařízení výjimku. V otevřených restauracích se proto podepisovala petice a debatovalo o založení politického hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES.

Policisté to ale vyhodnotili jako porušení opatření a podniky oznámili správním orgánům.

Anketa

Zašli byste si v době pandemie na večírek?
Ano
59,6 %
Ne
40,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2784 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám