Hlavní obsah

V Londýně hoří filmové ateliéry, kde se natáčel Harry Potter

– Londýn

Noc a už téměř celý čtvrteční den bojují hasiči s rozsáhlým požárem filmových ateliérů Warner Bros v Leavesdenu na předměstí Londýna, informuje server BBC. V ateliérech se natáčely kupříkladu některé bondovky nebo všech osm snímků série o Harrym Potterovi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči bojují s požárem ve filmových ateliérech Warner BrosVideo: Reuters

 
Článek

Požár vypukl ve středu před půlnocí a celou noc se ho pak snažilo dostat pod kontrolu 15 hasičských jednotek, vpodvečer jich na místě zasahovalo 18, napsal server BBC.

Filmová studia v Leavesdenu jsou jednou z oblíbených turistických atrakcí, protože nabízejí prohlídky dekorací z filmů o Harrym Potterovi. Požár nicméně vypukl na jednom z odlehlých míst areálu.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči bojují s požárem ve filmových ateliérech Warner Bros

Ateliéry proto byly pro návštěvníky otevřené bez jakéhokoli omezení, uvedl mluvčí Warner Bros. Expozici věnovanou Harry Potterovi, která je otevřená od roku 2012, navštíví denně 6000 lidí.

O příčině požáru ani škodách zatím nejsou žádné informace, společnost Warner Bros žádné podrobnosti neposkytla.

Ateliéry Warner Bros vznikly přestavbou bývalého letiště a továrny na výrobu letadel. Prvním filmem, který se zde natáčel, byla v roce 1994 bondovka Zlaté oko. V dalších letech tady vznikly například scény z akčních sérií Mission: Impossible a Rychle a zběsile nebo Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba. V současnosti se v ateliérech natáčí nový sci-fi seriál pro stanici HBO Avenue 5.

Reklama

Výběr článků

Načítám