Hlavní obsah

V Kyjevě brutálně ubodali policistku 40 ranami. Podezřelá je její přítelkyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

V Kyjevě v neděli zatkli 37letou ženu, která je podezřelá z brutální vraždy stejně staré policistky. Důvodem činu nebyla práce oběti, nýbrž osobní spor, který propukl mezi ženami, jež se znaly. Na zadrženou byla uvalena vazba, je podezřelá z úkladné vraždy, uvedla agentura Interfax Ukrajina.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Vůz ukrajinské policie

Článek

Tělo policistky, která pracovala v oddělení policie pro počítačovou kriminalitu, bylo nalezeno v neděli ráno u kyjevského prospektu Bažana. Na těle oběti bylo napočítáno na čtyřicet bodných ran a dalších zranění.

„Při 40 ranách nožem je hned jasné, že k tomu člověka vedla silná nenávist, slepá zuřivost, kdy vrah bodá a bodá, přestože oběť je už mrtvá,” sdělil agentuře Unian náměstek ministra vnitra Anton Heraščenko.

Podezřelou se podařilo rychle dopadnout. „Na základě prvních vyšetřovacích kroků a shromážděných důkazů byla zadržena 37letá obyvatelka města, která je důvodně podezřelá z tohoto zločinu. Znaly se,“ uvedla v neděli kyjevská policie na facebookovém profilu.

Kriminalisté dále zkoumají všechny okolnosti zločinu. Už vyloučili, že by brutální čin souvisel s prací oběti pro policii. Domnívají se, že mezi ženami, které se znaly a přátelily, propukl náhle spor. Podle Heraščenka mohla být příčinou činu žárlivost. Nevyloučil, že mezi oběma ženami existoval i hlubší než přátelský vztah.

Zadržené hrozí v případě usvědčení trest v délce sedm až patnáct let.

Reklama

Výběr článků

Načítám