Hlavní obsah

V kamionu v Británii bylo 39 mrtvých Číňanů. Na policii volal sám řidič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Třicet devět umrzlých těl, která byla objevena ve středu v kontejneru přepravovaném kamionem, patří čínským občanům. Potvrdily to ve čtvrtek britská policie i čínské úřady. Podle deníku Daily Telegraph policii ke kamionu zavolal sám řidič Mo Robinson.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Odjezd kamionu s kontejnerem po nálezu 39 mrtvých tělVideo: Reuters

 
Článek

Policie z Essexu, která má případ na starosti, potvrdila, že v kontejneru byla těla 31 mužů a osmi žen. Ve středu tvrdila, že identifikace bude trvat dlouho. Také čínské ministerstvo zahraniční podle státního deníku Global Times potvrdilo, že mrtví jsou z Číny.

V kontejneru bylo 38 těl dospělých a jedno tělo teenagera. Teplota uvnitř mohla klesat až k –25 °C.

Kamion s 39 mrtvolami řídil 25letý Mo Robinson, kontejner vyzvedl v přístavu

Evropa

Během čtvrtka pokročilo i vyšetřování v Belgii, odkud se dostal kontejner na návěsu do Británie, kam připlul ze Zeebrugge do přístavu Purfleet ve středu v 0:30. Mluvčí kanceláře belgického prokurátora uvedl, že kontejner byl dopraven do přístavu Zeebrugge v úterý ve 14:29.

Mrtví v kamionu zřejmě nebyli Bulhaři, převáželi je v příšerných podmínkách

Evropa

V Purfleetu se k návěsu připojil tahač Scania registrovaný v Bulharsku, který řídil Mo Robinson. Ten s ním ujel jen několik kilometrů. Když ho odstavil v nedalekém průmyslovém parku Waterglade, přijela tam na základě telefonního tipu policie a našla v kontejneru mrtvá těla.

Řidič měl podezření na výměnu návěsu

Na tísňovou linku zavolal sám řidič, který zřejmě kontejner otevřel, uvedly deníky Daily Telegraph a Daily Mail. Podle druhého řidič tvrdil, že volal policii, protože mu byl návěs vyměněn.

Policie se přesto soustřeďuje na objasnění toho, zda o převozu lidí nevěděl.

Essexská policie zatím nepotvrdila, zda požádala o prodloužení času na výslech řidiče.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Policisté u kamionu, v němž bylo nalezeno 39 těl.

Reklama

Výběr článků

Načítám