Hlavní obsah

V Itálii zatkli muže, který se chystal zabíjet trubkovou bombou

– Řím

Italská policie zadržela 24letého muže lotyšského původu, který je podezřelý, že se snažil vyrobit trubkovou bombu. Dotyčný, který byl zatčen na základě tipu od FBI, prý také na sociálních sítích chválil Uzbeka Sayfulla Saipova. Ten loni v říjnu na newyorské stezce pro pěší a cyklisty zabil pronajatou dodávkou osm lidí a dalších 12 osob zranil.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Italský občan lotyšského původu byl zadržen již v pondělí a byl obviněn z přechovávání výbušnin. Jeho zatčení bylo zveřejněno až ve čtvrtek, když mu soudce prodloužil vazbu, napsala agentura Reuters.

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) italskou policii informoval o aktivitách obviněného na sociálních sítích. Italská policie následně prohledala jeho dům ve městě Viterbo severně od Říma a našla v něm materiál používaný při výrobě trubkové bomby.

Jednalo se o kartonový válec naplněný blíže neupřesněným typem prášku, lepidlo a množství malých mincí. Policisté v bytě rovněž našli dvě vzduchové pistole a zbraně používané při boji zblízka, jako například boxery.

Reklama

Výběr článků

Načítám