Hlavní obsah

V Itálii zadržen jeden ze šéfů neapolské mafie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Italská policie zatkla prominentního mafiána, šéfa neapolské mafie camorry Edoarda Continiho. Informoval o tom v sobotu italský tisk. Dvaapadesátiletý zločinecký boss se sedm let skrýval před spravedlností.

Foto: Stefano Renna-AGN , Reuters

Zadržený Edoardo Contini s policejní eskortou

Článek

Contini, který byl na seznamu třiceti nejnebezpečnějších italských zločinců na útěku, byl zatčen v pátek večer při operaci proti mafii ve vile na jednom z neapolských předměstí.

Přední neapolský prokurátor Franco Roberti Continiho označil za "zločinecký mozek camorry". "Edoardo Contini byl zřejmě nejnebezpečnějším mafiánským bossem Neapole," citovala dnes agentura Reuters italského ministra spravedlnosti Giuliana Amata. Podle něj byla policie Continimu na stopě asi rok.

Jde o další úspěch italských bezpečnostních sil a justice v boji proti mafii od té doby, co byl loni v dubnu zatčen mafiánský kmotr Bernardo Provenzano. Letos v listopadu byli na Sicílii zatčeni přední mafiánští vůdci, mezi nimi jeden z nástupců Provenzana Salvatore Lo Piccolo. Počátkem prosince policie na Sicílii zastřelila Daniela Emmanuella, považovaného rovněž za jednoho ze 30 nejnebezpečnějších mafiánů.

V roce 2005 byl Contini v nepřítomnosti odsouzen k 20 letům vězení za zločinné spolčování a vydírání. Žaloba jej vinila také z vraždy, obchodu s drogami a praní špinavých peněz. Contini už byl v minulosti dvakrát zadržen a umístěn do policejní vazby, nakonec ale musel být pro neukončené vyšetřování propuštěn na svobodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám