Hlavní obsah

V Ingušsku zabili dvacet členů skupiny islámského teroristy Umarova

– Moskva

Ruské ozbrojené složky zabily v rámci velké operace proti muslimských radikálům na Kavkaze 20 bojovníků ze skupiny Doku Umarova. Akce v sunženské oblasti Ingušska u hranic s Čečenskem začala ve čtvrtek a řídí ji agenti tajené služby FSB, uvedla ruská tisková agentura RIA Novosti

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"V bojích bylo do této chvíle zničeno okolo dvaceti bojovníků. Na straně federálních sil nejsou žádné ztráty,“ uvedla velení FSB. Zraněn je jeden policista.

Akce, která stále pokračuje, začala ve čtvrtek na čečenské straně hranic zadržením jednoho z bojovníků. Ten od roku 2004 pomáhal skupině Doku Umarova, uvedlo místní ministerstvo vnitra.

Akce současně popírá dřívější tvrzení ruských sil, že loni v půlce června Umarova zabily.  [celá zpráva]

Horký region

Útoky muslimských vzbouřenců na policisty a představitele státní moci jsou v Ingušsku, v Čečensku a prakticky v celém kavkazském regionu od loňského roku na denním pořádku. Ostatně ruský prezident Dmitrij Medvěděv v listopadovém poselství k parlamentu označil situaci na Kavkaze za nejvážnější politický problém země.

Medvěděv podle ČTK bezpečnostním silám v lednu nařídil pokračovat v "systematické likvidaci" povstalců. "Pokud jde o bandity, naše politika zůstává stejná. Je nutné je prostě likvidovat, tvrdě a systematicky, tedy pravidelně, protože bohužel banditské podhoubí stále existuje," prohlásil.

Reklama

Související témata:

Související články

V Ingušsku zahynula po atentátu soudkyně

Místopředsedkyně nejvyššího soudu v severokavkazském Ingušsku Aza Gazgirejevová ve středu podlehla zraněním, které utrpěla při ranním atentátu. Její automobil...

Výběr článků

Načítám