Hlavní obsah

V domově důchodců na Slovensku zemřeli tři lidé

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Možná špatné jídlo bylo příčinou úmrtí tří klientů Domova sociálních služeb ve Spišském Podhradí na východě Slovenska. V noci na sobotu tam mělo zdravotní problémy 18 lidí a v sobotu tři z nich zemřeli. Uvedla to televize TA3.

Článek

Do zařízení byla přivolána pohotovost. Dva z klientů zemřeli do rána, další později v nemocnici. U všech byla vykonána pitva, ale její výsledky zatím nebyly oznámeny.

Podle serveru tvnoviny.sk zemřeli tři muži ve věku 44, 52 a 70 let. Všichni tři byli dlouhodobě nemocní. Podle neoficiálních informací může být příčinou smrti nebezpečný vir, který je pro pacienty s oslabenou imunitou smrtící. 

Celkově bylo hospitalizováno 15 klientů, šest z nich na infekčním oddělení nemocnice v Popradu a devět na interním oddělení nemocnice v Levoči. Všichni jsou mimo ohrožení života.

Do Domova sociálních služeb dorazila hygienická kontrola, která odebrala vzorky jídla. Výsledky zatím rneoznámila. Celé zařízení bylo vydezinfikováno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám