Hlavní obsah

V Británii se znovu ztratily citlivé osobní údaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačový disk obsahující osobní údaje přibližně pěti tisíc vězeňských zaměstnanců ve Velké Británii se ztratil. Pokračuje tak série případů ztráty osobních údajů, které Británii před celým světem už nějaký čas zahanbují.

Článek

Jména, zaměstnanecká čísla, možná dokonce i adresy vězeňských stráží a ostatního personálu byly uskladněny na přenosném hard disku, který se ztratil už v červenci 2007. Přesto bylo ministerstvo spravedlnosti, kterému data patřila, informováno o ztrátě až nedávno, uvedl server News of the World.

Ten také napsal, že se mu podařilo nahlédnout do korespondence mezi firmou EDS, která měla data na starosti, a příslušnou britskou věznicí, kde se o ztrátě dat píše.

Zdroj, který server cituje, uvedl, že vedení věznice podniklo všemožné kroky, aby ztrátu utajilo, především kvůli obavám o životy strážců a jiných zaměstnanců věznice, kterým by se bývalí vězni mohli chtít pomstít.

Ministr Jack Straw ohlásil, že obratem zahájil vyšetřování případu. „Ty ztracené informace mi dělají velké starosti,“ oznámil Straw a dodal, že nařídil okamžité vyšetření okolností případu a odhad možných rizik. „Vyžádal jsem si zprávu ohledně skutečnosti, že jsem o věci nebyl informován neprodleně poté, co se záležitost k ministerstvu dostala. Komunikujeme také s firmou EDS,“ doplnil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám