Hlavní obsah

V Berlíně havaroval polský autobus s teenagery, 13 mrtvých

– Berlín • Aktualizováno
Právo, ČTK, Pavol Minárik

Nejméně dvanáct mrtvých si v neděli vyžádala srážka polského autobusu s osobním automobilem na předměstí Berlína. Dalších třicet lidí je zraněno, uvedla německá agentura DPA. Podle listu Berliner Kurier jelo v autobusu 47 lidí, mezi cestujícími převažovali teenageři.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Nehoda autobusu na dálnici A10

Článek

Podle polské televize TVN24 autobus jedoucí ze Španělska do Polska havaroval na dálnici A10. Nejméně 13 lidí zahynulo, sedm osob je v kritickém stavu, 27 zraněných cestujících je mimo ohrožení života.

Mluvčí policie z Frankfurtu nad Odrou Peter Salender podle agentury AP informoval, že polský autobus se podle prvních zjištění pravděpodobně snažil na dálničním okruhu u křižovatky Schönefelder Kreuz vyhnout střetu s mercedesem, který na okruh najížděl z dálnice A113. Při úhybném manévru pak autobus narazil do mostního pilíře. Nehoda se stala kolem desáté hodiny dopoledne.

Do záchranné akce bylo nasazeno na 300 lidí. Na místě nehody byly postaveny provizorní stany, ve kterých zdravotníci ošetřují zraněné. Těžce zraněné přepravovaly do nemocnic v Berlíně a v Brandenburgu vrtulníky.

Úřady prý již identifikovaly deset mrtvých, ve všech případech se jednalo o polské občany. Jejich rodiny již byly informovány. Na místo nehody už přiletěl polský premiér Donald Tusk s ministryní zdravotnictví Ewou Kopaczovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám