Hlavní obsah

Útočníci v Berlíně strčili pod metro Íránce, po srážce zemřel

Berlín

Neznámí útočníci v noci na dnešek v Berlíně strčili pod přijíždějící soupravu metra 30letého Íránce, který krátce poté těžkým zraněním podlehl. Oznámila to ve středu policie, která po pachatelích pátrá.

Foto: Profimedia.cz

Kottbusser Tor je přestupní stanice berlínské U-Bahn mezi trasami U1, U3 a U8.

Článek

Deník Berliner Zeitung s odvoláním na své zdroje napsal, že Íránec se zastal vozíčkáře, kterého doprovázel a kterého se pokusili okrást dva muži jižního vzhledu.

Incident se stal ve stanici Kottbusser Tor. Když se vozíčkáře pokusil Íránec chránit, dvojice útočníků ho chytila a strčila pod metro. Muž zůstal zaklíněný mezi vozem soupravy a hranou nástupiště, a protože ještě žil, pokoušeli se ho kolemjdoucí vyprostit. Přivolaní záchranáři se poté snažili muže stabilizovat, nakonec ale těžkým zraněním podlehl.

DPA připomenula, že Německo zažilo již několik takových útoků. V roce 2016 strčil v Berlíně pod metro psychicky nemocný člověk dvacetiletou ženu, která zemřela.

Letos v červenci pak útočník srazil pod přijíždějící rychlovlak ICE na nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem osmiletého chlapce, který rovněž nepřežil. Také tento útočník pocházející z Etiopie skončil na psychiatrii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám