Hlavní obsah

USA varují letní turisty před teroristickými útoky v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

V Evropě hrozí během letní sezóny teroristické útoky, jejichž cílem mohou být místa, po nichž se pohybují turisté. V úterý to oznámilo ministerstvo zahraničí USA, aby na rizika upozornilo americké občany, kteří se na starý kontinent chystají.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Posílená policejní ochrana v Paříži

Článek

„Varujeme americké občany před rizikem možných teroristických útoků napříč Evropou. Jejich cílem mohou být významné akce, místa s turisty, restaurace, obchodní střediska a veřejná doprava,“ uvedl úřad, který své varování vydal pro období končící 31. srpnem.

Příliv turistů během letních měsíců podle něj z Evropy učiní lepší cíl pro teroristy.

Panují také obavy, že by teroristé mohli znovu udeřit ve Francii, konkrétně během fotbalového mistrovství Evropy, které začíná za dva týdny. Vláda proto vysílá do ulic Paříže sto tisíc příslušníků bezpečnostních složek a na zabezpečení zón vyhrazených pro diváky vynaložila osm miliónů eur (216 miliónů korun). Téměř čtvrtina z této částky šla na bezpečnostní kamery ve všech deseti hostujících městech – v Paříži, Lille, Saint-Dennis, Lens, Bordeaux, Saint-Étienne, Lyonu, Toulouse, Marseille a Nice. [celá zpráva]

Na Euro naváže Tour de France, takže policejní manévry budou pokračovat i po skončení fotbalového svátku.

Reklama

Výběr článků

Načítám