Hlavní obsah

Unesená Natascha poprvé promluvila v televizi

Novinky, ČTK, News
VÍDEŇ

Rakouská televize ORF ve středu večer odvysílala rozhovor s 18letou Nataschou Kampuschovou. Hlas dívky, která žila osm let v kobce, kam jí unesl Wolfgang Priklopil, budou moci uslyšet i čeští diváci. Rozhovor dívky se zahalenou tváří bude ve čtvrtek ve 12:30 ve zkrácené verzi vysílat program ČT 24. Celý rozhovor pak odvysílá Česká televize na svém druhém programu v 21 hodin.

Článek

Natascha navíc v tomto týdnu poprvé poodhalila svou tvář. První snímky zveřejnil rakouský týdeník News. Z obálky časopisu News na čtenáře shlíží hezká dívka, která je podle novinářů, kterým poskytla rozhovor, zdravě sebevědomá a velmi chytrá. "Rétoricky je bez námitek. Mohl by se od ní něco naučit leckterý novinář," řekl moderátor ORF Christoph Feurstein.

Dívka si v televizi postěžovala na přílišný mediální zájem o svou osobu, podotkla ale, že svou veřejnou známost chce využít k podpoře humanitárních projektů, například na pomoc lidem s podobným osudem nebo hladovějícím. "Během svého zajetí jsem také často hladověla a poznala jsem tak, co to obnáší - potíže s krevním oběhem, poruchy koncentrace."

Podle svých slov by se Natascha také v budoucnosti chtěla stát novinářkou, psycholožkou nebo právničkou. Úplně nezavrhuje ani kariéru herečky, neboť jí prý zajímá umění.

Myslela "jen na útěk"

Natascha v rozhovorech (pro ORF, News a Kronen Zeitung) nepřímo popírá domněnku, že si na své věznění svým způsobem zvykla a ke svému vězniteli si našla pozitivní vztah. Mladá žena opakovaně zdůraznila, že "myslela stále jen na útěk". První myšlenky na útěk z kobky dívku napadly zhruba ve věku 12 let.

"Stále znovu jsem se ptala sama sebe, proč se to z mnoha miliónů lidí muselo stát právě mně. Přece jsem se nenarodila jen proto, abych byla zavřena a můj život byl zcela zničen. Zoufala jsem si nad tou nespravedlností. Po celou dobu jsem se cítila jako nějaká ubohá slepička, zavřená v nepatrné baterii pro nosnice v drůbežárně. Však jste jistě viděli obrázky toho úkrytu a víte, jak byl malý," uvedla Kampuschová.

Reklama

Související témata:

Související články

Testy DNA potvrdily totožnost unesené Nataschy

Výsledky testů DNA jednoznačně potvrdily identitu dívky, kterou její věznitel držel osm let v zajetí ve sklepě v dolnorakouském Strasshofu. Testy potvrdily,...

Výběr článků

Načítám