Hlavní obsah

Ukrajinští separatisté přesouvají zbraně k frontě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Zvláštní pozorovací mise Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE), která dohlíží na dodržování minských dohod na východě Ukrajiny, zjistila tento týden pohyb raketometů a tanků na území pod kontrolou separatistů mimo vyhrazené sklady. Podle ukrajinského velení separatisté přisouvají techniku blíže k frontě, uvedla v pátek Ukrajinska pravda. Čtvrteční přestřelky si vyžádaly mrtvé.

Foto: Profimedia.cz

Raketomety BM-21 Grad ukrajinských separatistů

Článek

„Dne 24. července bylo za liniemi, kam měly být staženy od fronty, ale mimo hranici míst určených k jejich uskladnění, zjištěno pozorováním ze vzduchu 30 tanků u obce Kruglik,“ uvedla mise OBSE.

Pozorovatelé také 25. července spatřili 10 raketometů typu Grad u Chrustalného „56 kilometrů od Luhansku”.

V pátek tiskový odbor ukrajinského ministerstva obrany informoval s odvoláním na pozorování bezpilotního letounu mise OBSE o přesunu třech raketometů, 46 tažených houfnic, 12 samohybných houfnic a 45 tanků v severní oblasti držené separatisty.

Ve východní oblasti pak byl zaznamenán pohyb třech samohybných houfnic ráže 122 mm 2S1 Gvozdika a 21 tanků T-64 a T-72.

Při čtvrtečních přestřelkách na východě Ukrajiny zahynuli podle ukrajinské armády jeden ukrajinský voják a dva bojovníci separatistů. Separatisté podle armády porušili příměří v 32 případech.

Reklama

Výběr článků

Načítám