Hlavní obsah

Ukrajinský poslanec přivedl do parlamentu krávu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

V rámci protestu proti novele pozemkového zákona se pokusil nezávislý poslanec Oleh Ljaško do ukrajinského parlamentu přivést krávu. Do budovy jej nepustili, a když byla dojnice odvezena, musel ještě uklidit kravince. Před parlamentem se sešly stovky zemědělců, kteří novelu nechtějí.

Článek

"Uvolněte cestu! Jsem lidový poslanec Nejvyšší rady Oleh Ljaško a toto je moje kráva," dožadoval se poslanec vstupu do parlamentní budovy. Jeho žádost ale narazila na odpor ostrahy, která dobytčeti zabránila ve vstupu.

Ljaško to nakonec vzdal a krávu odvedl zpátky na korbu náklaďáku, který ji nechal do centra přivézt.

Dojnici jménem Karina zastupitel dostal od rolníků za podporu jejich boje proti novele pozemkového zákona. Podle poslance i zemědělců připraví tato změna ukrajinský venkov o pastviny.

"Lidé musejí vyjít do ulic, protože zákony tohoto parlamentu je přivádějí k zoufalství. Vždy jsem stál a budu i dál stát na straně lidu," řekl kyjevským novinářům populární nezávislý poslanec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám