Hlavní obsah

Učitelku ve Francii ubodala během výuky matka jednoho z dětí

Paříž

Před zraky žáků ve věku mezi pěti a šesti lety ubodala v pátek na základní škole ve městě Albi na jihu Francie matka jednoho z dětí 34letou učitelku. Policie útočnici zadržela.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Když jsem přijel, snažili se ji oživit. Selhávalo jí srdce,“ popsal marnou snahu zachránit mladou učitelku místní žalobce Claude Derens, který do třídy dorazil mezi prvními.

Tamní média uvedla, že policie se už dříve matkou zabývala v souvislosti s údajným zanedbáváním dítěte. Před tím, než učitelku bodla, měla podle některých zpráv křičet, že není žádná zlodějka.

Dětem, před nimiž se incident stal, se věnují psychologové. Není jasné, jestli ve třídě v té době byl i potomek ženy, která útočila.

Francouzský prezident Francois Hollande vyslal na místo ministra školství Benoîta Hamona. Hollande slíbil, že se dětem i školnímu personálu dostane veškeré pomoci a podpory. Hamonův mluvčí prohlásil, že událost je šokující. „Tato tragédie potvrzuje, že je potřeba bojovat proti násilí ve školách a jejich okolí, chránit školy, učitele a žáky,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám