Hlavní obsah

Učitelka vypila kyselinu kvůli nahým fotkám na Facebooku

Novinky, Jakub Kynčl
Abú Zabí

Čtyřiadvacetiletá Britka Emma Jonesová spáchala pravděpodobně sebevraždu poté, co se její nahé fotografie objevily na sociální síti Facebook. Mladá žena pracovala na mezinárodní škole v Abú Zabí, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Jonesová měla pravděpodobně strach, že by mohla být kvůli snímkům uvězněna. Žena požila leptavý čistící prostředek. Tělo nalezla její spolubydlící.

Článek

Matka Emmy Jonesové Louise Rowlandsová tvrdí, že její dcera byla v ohromném stresu poté, co její expřítel Jamie Brayley umístil na Facebook její intimní fotografie. Ty si prý zkopíroval z jejího počítače na flashdisk a poté je umístil na sociální síť.

Rowlandsová žijící ve velšském městě Caerphilly obviňuje ze smrti své dcery právě jejího bývalého přítele. Její dceru totiž v souvislosti s fotkami prý obvinil jiný pracovník školy z prostituce. V konzervativním muslimském Abú Zabí je to vážné obvinění, které může skončit vězením.

Matka chtěla, aby se vrátila

Jonesová pracovala na škole od roku 2008, učila tam děti na základní škole. Její nahé fotografie našel na Facebooku pracovník školy jménem George, se kterým prý vycházela velmi špatně. Údajně se bála, že nález nahlásí úřadům, což by pro ni znamenalo skoro jisté vězení. "Emma a George spolu nevycházeli dobře," objasnila Rowlandsová.

Jonesová prý řekla své matce a spolubydlícím, že se děsí tamějšího vězení. Brečela a byla úplně zničená. "Říkala jsem jí, že to jistě není tak zlé, a vybízela ji k tomu, ať se vrátí do Velké Británie, ale říkala mi, že to není možné, prý by ji při pokusu opustit zemi zatkli," uvedla nešťastná matka.

Tělo mladé dívky našla její kolegyně, íránská učitelka Mona Moshkiová. Svůj britský pas prý měla v kapse džín a věci měla na posteli připravené k zabalení.

Expřítel vinu odmítá

Tvrzení dívčiny však označuje za výplod chorobné mysli expřítel dívky. Ten přiznal, že počítač své bývalé přítelkyně použil, odmítl však, že by stáhl nějaké její intimní fotografie. "Emma mi nikdy nic takového neposlala, nebyla taková," tvrdí Brayley.

Policie odmítla cizí zavinění na smrti dívky a domnívá se, že šlo o sebevraždu. Vyšetřování však nemůře být uzavřeno vzhledem k názoru koronera. Ten uvedl, že si nemůže být jistý, že se dívka chtěla doopravdy zabít. Nemůže prý vyloučit možnost, že mohla vypít žíravinu omylem s tím, že ji pouze zaměnila s obyčejnou vodou. Čistící prostředek se totiž prý nacházel v neoznačené láhvi, kterou si mohla dívka splést s jinými, naplněnými pitím.

Reklama

Výběr článků

Načítám